lidl

A Lidlnél és az Aldinál is vannak luxus fizetések! Téged is érinthet!

A Lidl

A Lidl Magyarország 2018. március 1-jével átlagosan 20 százalékkal emeli a 8 órás munkaidőben dolgozó bolti és raktári fizikai munkavállalók, valamint az üzletvezetők bérét, ezt követően a bolti dolgozók havi keresete eléri majd a bruttó 290.000 és 320.000 forintot, az üzletvezetők havi fizetése pedig bruttó 658.000 forinttól 720.000 forintig terjedhet – közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

Nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy csak "kihalásos" rendszerben lehet a Lidl-nél megcsípni egy ilyen jól fizető pozíciót. A Pénzcentrum információi szerint ugyanis jelenleg Dunaújvárosban, Kiskunhalason, és Székesfehérváron is keresnek boltvezetőt; míg nyitott boltvezető-helyettesi pozíció 38 van most az országban.

Ezen felül a Lidl Egészségprogram éves szinten 96 ezer forint értékű komplex egészségügyi szolgáltatását is biztosítja minden munkavállalójának, az üzletvezetőknek pedig az áruházlánc – korlátlan magáncélú használattal, minden költséget 100 százalékban átvállalva – személyautót is biztosít. A vállalat a munkavállalók bérét további juttatásokkal egészít ki, többek között a törvényi előírásoknál nagyobb mértékben, 100 százalékban téríti a dolgozók munkába járási költségét.

A bolti és a raktári dolgozók, valamint az üzletvezetők fizetésemelésével az üzletekben dolgozó munkavállalók bére átlagosan 365 ezer forintra nő. A közleményben Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője kifejtette: a társaság a kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon az idei fizetésemeléssel együtt 2016. januárja óta 52 százalékos béremelést hajtott végre.

Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma már több mint 160 áruházzal van jelen az országban és több mint 4000 munkavállalót foglalkoztat. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, így termékeinek több mint 60 százalékát tőlük szerzi be.


aldi

Az Aldi

Érdekes azt is megnézni, mi újság az ALDI-nál. Jelenleg 60 nyitott üzletvezetői pozíció van; náluk bruttó 497.069 forint a kezdő fizetés, a csúcsfizetést 694.469 forint, a kiemelt üzletekben 824.469 forintot pedig a 11. évtől lehet megcsípni. A lánc karrierportáljáról az nem derül ki, hogy a pozícióban kell-e eltölteni a 11 évet, vagy számítanak a korábbi pozíciók is.

A jelenleg elérhető bérlistáknál ezzel az Aldi viszi a csúcsot a 800.000 forint feletti fizetéssel!

Az ALDI Magyarország az ALDI-Dél vállalatcsoport tagja, mely a világ számos országában jogilag önálló társaságokon keresztül képviselteti magát. 2005-ben nyitotta meg első üzleteit Svájcban és Szlovéniában, 2008-tól pedig Magyarországon is jelen vannak.

Az ALDI Magyarország 2017-es komplex energiaprojektje elnyerte a CSR Hungary idei díját a „Környezet-Zöld kiválóság” kategóriában. Az ALDI Magyarország a vásárlókért, munkatársaiért, partnereiért és a környezetért felelős vállalatként folyamatosan fejleszt és vezet be környezetbarát alternatívákat, amelyek összességében csökkentik működésének környezetre gyakorolt negatív hatásait és hozzájárulnak egy élhetőbb bolygó fenntartásához.


spar

A Spar

A kiskereskedelemi cégek közül a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) múlt héten jelentette be, hogy megállapodtak a 2018-as bérekről. A Spar garantált bérminimum, illetve minimálbér jogszabályban rögzített emelésén túl is biztosít bérfejlesztést a dolgozóknak, a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a kezdő bérminimum havi bruttó 200 ezer forint lesz.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetőjének korábbi közlése szerint a vállalat tavaly 10 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre, idén ez eléri a 9 milliárd forintot, amelyet a járulékcsökkentés közel 1 milliárd forint értékben fedez. Ez két év alatt a bérek 40 százalékos növekedését jelenti a Spar-nál. A Sparnál jelenleg 4 boltvezetői, és 5 boltvezető-helyettesi pozíció van meghirdetve; az elérhető bértábláról nem árulnak el információkat a hirdetésekben.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 1991 óta van jelen a magyar piacon, és ezen idő alatt hazánk egyik meghatározó élelmiszer és napi cikk kereskedelmi láncává vált. A cég hálózatfejlesztése megalapítása óta töretlen, mely részben üzlethálózat vásárlások (pl. Billa, Kaiser’s, Plus), részben zöldmezős beruházások által valósul meg. Jelenleg országosan több mint 400 SPAR egység üzemel több áruháztípusban (INTERSPAR hipermarket, SPAR szupermarket, City SPAR). A cég 2004 óta saját húsfeldolgozó üzemet működtet Bicskén. A magyarországi SPAR 2012-ben kezdte meg családi vállalkozásban dolgozó kiskereskedőkkel franchise típusú együttműködési programját, mely folyamatosan bővül.


tesco

A Tesco

A Tesco-Global Áruházak Zrt. még 2017. december 6-án jelentette be a 2018. januártól életbe lépő béremelést, amelynek értelmében a vállalat további 2,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelemi dolgozók béremelésére. Az áruházláncnál 2018 januárjától 197 ezer forintra emelkednek a legalacsonyabb bérek a minimum 6 hónapja teljes munkaidőben a Tescónál dolgozó munkatársak esetén.

A béremelés 14 100 munkavállalót érint, a bérek pedig átlagosan 10 százalékkal emelkednek a vállalatnál. A Tesco a 2018-as béremeléssel 2017. január óta 11,1 milliárd forintot fordított a munkatársak bérének növelésére.- olvasható az MTI oldalán.

A Tesco 1995 óta működik Magyarországon. Székhelyük Budaörsön, a Kinizsi utca 1–3. szám alatt található. Magyarországon több mint 200 boltot üzemeltetnekünk, amellyel az ország legnagyobb hipermarket/kiskereskedelmi láncát építették ki.

Fő tevékenységünk az élelmiszer-kiskereskedelem, de ezen kívül is számos termékcsoportot forgalmaznak a háztartási elektronikától kezdve a ruházati termékeken keresztül a sporteszközökön át egészen a kozmetikumokig és lakáskiegészítőkig. Bevezették a kis alapterületű áruházakat, mert kutatásaik szerint vásárlóik egyre inkább igénylik a kényelmi vásárlást, az otthonaikhoz közelebb eső kisboltokat, amelyek az áruházaikban megszokott kedvező árakat kínálják.

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!